Sommar, sol och båt – det finns få saker som slår den kombinationen! Men vad gör man för att höja upplevelsen på vattnet? Jo, man tar med sig några goda drinkar såklart! Att kunna blanda sin egen drink ombord är både praktiskt och spännande. Men vilka drinkar passar egentligen bäst på sjön? I detta blogginlägg kommer vi att ta en titt på några favoriter som är perfekta för båtlivet.

Mojito

Den klassiska mojiton är den perfekta drinken för en dag på sjön. Den är frisk och syrlig och serveras med massor av is. Med en mix av lime, mynta, socker och rom är den både enkel att göra och fantastisk att dricka.

Sangria

Denna spanska klassiker är en perfekt bål för en rolig dag ute på sjön. Sangrian består av rött vin och en blandning av frukt, juice och sprit. Häll allt i en iskall karaff och låt den stå och dra till sig smakerna i en timme innan den serveras.

Margarita

En margarita är en annan klassisk drink som är perfekt för båtlivet. Den är syrlig och frisk och blandas vanligtvis med tequila, Cointreau och limejuice. Servera den i ett saltat glas med krossad is för en extra känsla av sommar.

Paloma

Om du vill ha något lite annorlunda men ändå enkelt så är Paloma en bra drink att prova. Den består vanligtvis av tequila, grapefruktjuice, limejuice och något bubbligt som tonic eller soda. Fruktig och uppfriskande så är Paloma en fantastisk drink för de varmare sommardagarna.

Gin & Tonic

Ingen drinklista vore komplett utan denna klassiker. Gin & Tonic är en båtdrink som är otroligt enkel att göra och fantastisk att dricka. Blanda lika delar gin och tonic, häll över ett berg av is och servera med en skiva lime.

Nu när du har koll på några goda drinkar är det dags att ta båten ut på vattnet och prova dem själv. Att ha en välkomponerad lista på drinkar för en dag på sjön är något som kommer höja upplevelsen avsevärt. Utan tvekan kommer du ha en fantastisk dag på vattnet med din favoritdrink i handen. Ge båten lite extra kärlek genom att blanda några av dessa klassiska drinkar med hjälp av enkla bartillbehör och mixerutrustning!