Digital bokföring förenklar och sparar tid för dem som tidigare gjorde många manuella bokföringar. Undvik överfulla arkivskåp, minska risken för fel och öka din tid att fokusera på andra delar av ditt företag.

Förmåner med digital bokföring

Digital bokföring handlar i grunden om att flytta och återskapa liknande dokument, såsom papper och kvitton, och göra dem tillgängliga digitalt. Detta kan till exempel göras genom att skanna eller ladda maskinen. Digitaliserade arbetsmetoder innebär att mer manuellt arbete byts ut och mer automatiseras. Så snart dokumentet är tillgängligt i digitalt format kan du dela det med ditt bokföringsföretag eller ditt finansiella program. Detta innebär en mycket snabbare tråd, till skillnad från samma tråd där saker vanligtvis packas.

Med digital och papperslös bokföring är även det fysiska avståndet irrelevant, åtminstone så länge du och ditt bokföringsföretag är anslutna till internet. Med förbättrad mobilitet kan du använda din mobiltelefon eller surfplatta för att hantera dina administrativa uppgifter.

Till skillnad från liknande arbetsmetoder finns det inget behov av att återbetala affärsmedel. Så snart du anger ett företagshändelse i systemet kan du få rapporter och prognoser om den ekonomiska situationen.

Dagens digitala bokföringsprogram kan lära av en mängd historiska data, förutsäga information och ge rekommendationer baserade på historiska data (via maskininlärning / artificiell intelligens). Med hjälp av en redovisningsbyrå blir denna automatisering enklare, och bidrar också till ett jämnare och mer effektivt flöde än analogt.