Är du mycket intresserad av kost och hälsa och vill hjälpa människor att ändra sina matvanor så att de mår bättre? Då kan du gå en kostrådgivarutbildning och göra så att kostrådgivare blir ditt nya jobb. Kostrådgivare guidar, motiverar och hjälper människor att leva ett bättre och hälsosammare liv på olika sätt. Du sätter mål för att hjälpa människor att hålla sig i form och börja må bättre och därmed arbeta med hälsocoacher.

Kostrådgivare måste ha djup kunskap och insikter inom närings- och näringsområdet. I takt med att fler och fler inser kostens betydelse för hälsa och välbefinnande ökar också efterfrågan på konsulter och personal med expertis inom sport, träning, kost och hälsa. Inom diet / näringsfältet finns det många olika yrken. En kostrådgivare kan fokusera på en eller flera näringsyrken eller en generalist med många olika expertis.

Många dietister är i grunden välutbildade dietister. Kostrådgivare är utbildade vid universitetet. Kostrådgivarutbildningen är en treårig yrkesutbildning, inklusive 180 högskolepoäng. Hälsosamma recept, näring och klinisk näring är de viktigaste utbildningsområdena. Du kan också läsa till en magisterexamen.

Denna utbildning kan genomföras på flera universitet. Du har lagt en bra grund genom naturvetenskapliga kurser på gymnasiet och omvårdnadskurser. Ekonomisk planering ger också en bra grund. Du kan kombinera arbetet med en dietist och din föregångare. Hälsoutbildare kan arbeta med andra hälso- och sjukvårdstjänster.

Efter avslutad utbildning kommer du att ha en mycket bred grund. Utbildning ger dig den kunskap du behöver för att starta en dietistkarriär. Du kan arbeta direkt med individer, grupper eller företag och få vägledning och råd. Du kan enkelt som kostrådgivare jobba hemifrån som en kostrådgivare på distans, men du kan också utöva detta inom det offentliga området, till exempel vårdcentraler, hälsofaciliteter, spahotell, rehabiliteringscentra, sjukvård,