Om du är i behov av ett truckkort är TU Truckutbildarna det perfekta stället att vända sig till. De erbjuder utbildningar som följer de riktlinjer som Arbetsmiljöverket har satt upp.

Deras instruktörer har lång erfarenhet av transport, lager och logistik, så du kan vara säker på att du får lära dig hur man på ett säkert sätt använder en truck. Förutom truckkort erbjuder de även traverskurser och olika lyftkurser som kan vara intressant att utföra.

Genom att skaffa dig ett truckkort så kommer du kunna söka jobb eller extra jobb på exempelvis ett båtvarv och då kan det vara bra att veta om det behövs ett speciellt truckkort för att framföra fordonen som finns där.

Det kan vara allt från traktorer till lyftkranar du kan enkel skaffa dig överblick om vilka fordon som finns hos ditt lokala varv. Det kan ibland vara svårt att se skillnad på dumpers, hjullastare och traktorer så du bör försäkra dig om så du får framföra de aktuella fordonen.

Truckutbildarna har även andra typer av utbildningar som stärker ditt CV

Truckutbildarnas kurser i travers, mobila arbetsplattformar, skyliftar och saxliftar är oftast en endagsutbildning som certifierar dig som en säker förare av dessa fordon. Syftet med kursen är att ge dig de kunskaper och färdigheter som krävs för att köra dessa maskiner på ett säkert och ergonomiskt sätt.

Det finns speciella truckförarutbildningar så du kan skaffa ditt egna truckkort , även om du idag inte har en arbetsgivare som kräver detta. Genom att gå en truckförarutbildning privat kan du göra dig mer anställningsbar och kunna söka tillfälliga arbeten som dyker upp inom lager och industri om du letar extrajobb om du är student eller bara vill öka din finansiella styra.

När du har slutfört kursen med godkänt resultat kommer du att kunna framföra dessa på din arbetsplats förutsatt att din arbetsgivare godkänner detta. Ibland kan nämligen vissa arbetsgivare nämligen kräva ett praktiskt utfört prov.

Detta gäller ibland vid större industrier och där brukar speciella truckförarutbildningar för företag anordnas, det brukar vara anpassade för företagets behov. Du hittar truckförarutbildningar från TU på alla storstadsorterna som Stockholm, Göteborg, Malmö men även i Västerås och Jönköping och mängder av övriga fast något mindre städer.