Byggställningar och ställningar är i merpart tillverkade av högkvalitativ aluminium. Detta gör dem väldigt lätta att använda, det finns även tyngre stålställningar som kan vara något otympliga.

Börjar det bli dags att ordna med den större båten eller motorseglaren så kan en rullställning eller modulställning fungera bra. Det kan även vara bra att samtidigt renovera varvsbyggnaden eller lösa de där projekten som kräver byggnadsställning ute vid båtklubben.

Tänk på att vädret varierar därför är det alltid en effektiv lösning att montera ett väderskydd, detta kommer hjälpa till så att arbetet blir säkrare på ställningen.

Det finns stora fördelar om ställningen kan monteras snabbt och enkelt av en eller två personer. Samt att den är godkänd för användning både privat och för yrkesbruk. När man hyr eller köper en ställning så underlättar det om man använder en ställningssläpkärra eller en ställningstrailer. Denna är anpassad för den aktuella ställningen, vilket är helt perfekt i sig självt. Men det finns fler fördelar, du låser nämligen inte upp din vanliga släpkärra eller din hantverksbil eller buss, och kan vara mer flexibel.

Det finns många olika typer av ställningar som används inom en rad olika branscher. Varje typ av ställning har sina egna unika fördelar och nackdelar, och därför är det viktigt att känna till de olika typerna och hur de kan användas. I det här inlägget tar vi en titt på några av de vanligaste typerna av ställningar och diskuterar hur de kan användas i olika situationer.

Olika ställningstyper som finns att beakta

Ställningar är en viktig del av många byggprojekt. Den gör det möjligt för arbetare att nå höjder som annars skulle vara omöjliga, vilket gör den perfekt för uppgifter som målning, reparationer och byggnation. Det finns flera olika typer av ställningar på marknaden, var och en med sina egna fördelar och nackdelar.

Ställets delar är tillverkade av högkvalitativa aluminiumprofiler och leder. En stor fördel med dessa ställningar med aluminiumramar är deras lätta konstruktion och användarvänliga funktionalitet. Kan monteras snabbt och enkelt av en eller två personer. Ställningar med aluminiumram är mångsidiga, säkra och finns i olika höjder och konfigurationer. Ger en säker arbetsställning

Rullställningar är en säker och flexibel lösning för arbete på hög höjd. De kan lätt rullas på hjul, vilket gör dem mycket lätta att flytta när arbetet kräver det. Detta gör mobila rullställningar väldigt flexibla och idealiska för att komma åt stora delar av en vägg. Men även en fasad, utan att behöva installera en fast ställning som tar tid att flytta och kräver oftast angöring i fasaden.

Utöver dessa så finns det även olika ställningar och byggnadsställningar som:

  • Ramställning
  • Rullställning
  • Modulställning 
  • Hantverkarställning 
  • Aluminiumställning

Andra viktiga saker som du kan behöva till fastighetsrenoveringen:

  • Väderskydd
  • Väderskyddstak
  • Fallskydd
  • Ställningstrailer