Driver du ett eget företag och börjar känna att det är dags att trappa ner och eventuellt sälja ditt företag? Många företagare går i dem här tankarna när de närmar sig pensionsåldern och det är svårare än vad det låter att låta sitt företag gå. Pensionen brukar ofta vara en tid då man kommer spendera mycket tid ute på havet och kanske investera i en ny båt att spendera somrarna i. Men för att kunna göra detta är det viktigt att du får ditt företag sålt till rätt pris.

Att sälja sitt företag innebär en hel del arbete och det är viktigt att kunna nå ut till så många potentiella köpare som möjligt. Detta gör du enklast via en företagsmäklare i Stockholm. Vid en eventuell försäljning av är det viktigt att ta hänsyn till bolagsordningen som reglerar hur ett företag får säljas.

Varför inte bara lägga ner företaget? Att lägga ner sitt företag kommer att påverka alla dina anställda som kommer att mista sina jobb. Detta skulle vara ett väldigt inhumant drag och det skulle inte vara så bra att inleda sin pension med detta på hjärtat. Genom att istället sälja sitt företag eller överlåta det till en släkting som kan fortsätta driva det kan dina anställda behålla sina jobb och inte behöva oroa sig över framtiden. Dina anställda kommer att vara väldigt tacksamma över detta, även fast de inte säger något eller tänker i dessa banor!