Älskar du att tillbringa tid på vattnet? Oavsett om du är fiskare, båtägare eller bara gillar att koppla av och njuta av det öppna havet kan en trådlös båtkontroller göra din upplevelse ännu bättre. Med ShipController kan du styra båtens hastighet, riktning och andra funktioner trådlöst med hjälp av en smidig liten kontroll. Detta gör att du kan fokusera på uppgiften (fiske, båtliv etc.) utan att behöva oroa dig för att styra båten samtidigt.

Vad är en ShipController och vad gör den?

ShipController är ett system som hjälper kaptenen att navigera ett fartyg. Den kopplas ihop med båtens styrsystem och fjärrstyr fartygets olika system som hastighet, kurs och ankare. Med hjälp av en trådlös fjärrkontroll så kan du umgås och styra båten samtidigt utan att behöva gå in i hytten varje gång du ska åka till en ny fiskeplats.

Vilka typer av ShipControllers finns det?

Just nu finns det tre olika typer av ShipController fjärrkontroller: 750J-serien, 750-serien och 100-serien. 750J-serien har en joystick som kan användas för att styra skeppet och en display som visar hastighet, djup och kurs. 750-serien har liksom 750J-serien en display som visar information men saknar joysticken. Den använder istället knappar för att styra fartyget. Den nyaste fjärrkontrollen, 100-serien, har ingen display men är därför mycket mindre. Den har tydliga knappar så att man kan styra bog- och akterpropellrar individuellt. Dessutom kan man ansluta två ankare och kontrollera belysningen ombord.