DIY pyssel eller Do It Yourself pyssel på båtsemestern är ett roligt alternativ. När du ska resa med barn i båten och som älskar att bada, så vet du att det är ett konstant passande. Som förälder behöver du alltid i samband med vattenlek och bad vara extra vaksam och det kan ta lite på krafterna.

Att sätta sig en stund och pyssla kan därför vara ett välkommet inslag i båtsemestern för både vuxen som barn. Du kan även passa på att prova ett nytt barnspel eller sällskapsspel beroende på åldrarna på barnet.

Barn och ungdomar som befinner sig i tonåren har oftast ett socialt liv på online som de behöver ha koll på. Då kan de må bra av att få spela ett roligt sällskapsspel och spendera lite tid tillsammans med övriga familjen. Som ett härligt avbrott och avkoppling från detta digitala behov.

Utflykter på båtsemestern med roliga uteleksaker

Är du ute med båten kan du skapa roliga lekar genom att packa lite friluftsliv utrustning och leka skattjakt på en ö. Det kan vara pirater och skattletare som är utrustade med Nerf Fortnite. Dessa har roliga skumgummi patroner att skicka iväg på tjuvaktiga pirater.

Att leka och vara kreativ på sin semester skapar minnesvärda stunder för barn och vuxna. Det finns massor med inspiration online och du kan hitta allt du behöver både för utomhuslek och aktiviteter som ni kan utföra på båten.

Modellbyggsatser som skapar lärorika upplevelser

Något som har blivit lite bortglömt idag är modellbyggsatser. Att bygga efter ritning och lära sig hur saker sitter ihop kan vara en rolig aktivitet. Många förknippar idag modellbyggen med exempelvis lego och andra klossbyggen.

Att få montera ihop ett flygplan genom att identifiera vilket del som ska användas och vrida loss denna är en avkopplande sysselsättning som enkelt kan utföra även på båten. Det kan vara ett bra tillfälle att kanske bygga ihop en modell av en båt. På så sätt kan du som vuxen förklara hur den fungerar och kanske, sjösätta den om det går.