Att segla på sjön kan vara en fridfull och rofylld upplevelse, men samtidigt kan det också vara farligt om man inte ser vad som finns runtomkring. Spolarvätska på fat är ett viktigt verktyg för båtägare, och att ha det på lager är ett måste för att kunna få en kristallklar vy när man är på sjön. I den här bloggen kommer vi att prata om varför det är så viktigt att ha med sig spolarvätska på båten, och hur man faktiskt kan använda den.

Spolarvätska på båten är avgörande för säkerheten.

Eftersom båtar ofta är exponerade för saltvatten och saltluft, kan det lätt uppstå en dimmig beläggning på vindrutorna. Detta kan göra det svårt för båtföraren att se vad som finns runt båten och kan leda till farliga situationer. Att ha med sig spolarvätska på båten är en enkel åtgärd som gör att båtföraren kan rengöra rutorna på ett effektivt sätt, precis som man skulle göra på en bil.

Det är också viktigt att du hittar den rätta typen av spolarvätska.

Det finns speciella spolarvätskor som är designade för båtar, och som kommer att fungera bättre i de miljöerna. Dessa spolarvätskor innehåller ofta korrosionshämmande medel, vilket är viktigt för att förhindra skador på båten. Se till att välja en spolarvätska som är speciellt utformad för båtar, och som passar för de förhållanden som din båt möter.

Det är också en god idé att ha med sig en extra flaska med spolarvätska när man är på sjön. Om du råkar köra slut på spolarvätska mitt i en seglingstur, kan du bli strandad utan bra sikt, vilket kan vara oerhört farligt. Att ha en backup-flaska med spolarvätska på båten kommer att minska din oro och göra att du kan segla tryggt och säkert.

Det är också viktigt att förvara spolarvätska ordentligt.

Precis som med alla kemikalier och andra vätskor, bör du se till att spolarvätska förvaras på ett säkert och tillförlitligt sätt ombord på din båt. Förvara alltid spolarvätska i en tätade behållare ombord på din båt. Tänk på att spolarvätska kan vara brandfarligt, så se till att hålla den borta från värme och andra tändkällor.

Slutligen, om du inte vill köpa spolarvätska till din båt kan du göra den på egen hand. Att göra din egen spolarvätska för båten är faktiskt ganska enkelt och kommer att fungera just lika bra som en färdigköpt produkt. Det enda du behöver göra är att ta en del vatten och en del isopropanol och blanda dem tillsammans i en behållare. Blandningen bör vara 50/50. Det är viktigt att använda isopropanol eller sprit istället för vanligt sprit, eftersom vanligt sprit kan skada vindrutan.

Att ha med sig spolarvätska på båten är avgörande för säkerheten. Det är viktigt att välja en spolarvätska som är speciellt framtagen för båtar och att se till att den förvaras ordentligt. Genom att ha spolarvätska från Equipmentstore ombord på din båt kan du säkerställa att du alltid har en kristallklar vy när du är på sjön och minska riskerna för farliga situationer. Så kom ihåg, ha alltid spolarvätska till hands när du är ute på sjön!