Sjöfart är en av de farligaste sektorerna i världen där tusentals sjömän utsätter sig för fara varje dag. Att vara en sjöman innebär en mycket annorlunda livsstil och kosthållning. Långa perioder av arbete, åtskilda från familj och vänner, stressiga arbetsmiljöer, fysiskt krävande arbete och ett trångt utrymme kan ta ut sin rätt på hälsan. Men det finns naturliga kosttillskott som kan hjälpa sjömän att hålla sig friska och därmed säkrare på havet. I denna blogg kommer vi att diskutera några av dessa kosttillskott och hur de kan hjälpa dig.

Havtornolja

Havtorn olja är en av de mest använda naturliga kosttillskotten av sjömän. Havtorn är en utmärkt källa till omega-7 fettsyror som hjälper till att bekämpa inflammation i kroppen och öka immuniteten. Omega-7 hjälper också till att hjälpa till att hantera matsmältningsproblem. Dessa egenskaper gör havtornolja till en viktig del av kosttillskottet för sjömän på grund av deras livsstil och arbetsförhållanden.

Vitamin D3

Sjömän tillbringar oftast mycket tid till havs och är således utsatta för mindre solexponering. Detta kan leda till brist på vitamin D3, vilket är viktigt för en sund och stark benstomme. Det är därför nödvändigt att sjömän tar tillräckligt med D3-tillskott för att förhindra att benmassan förloras.

Vitamin C

Vitamin C är känt för sin roll i att öka immuniteten i kroppen. Det hjälper också till att skydda mot oxidativ stress och förhindrar celldöd. Sjömän har ofta medicinsk hjälp långt bort från land och ad hoc-behandlingar kan vara svårt att få tag på. Därför är det nödvändigt att man har ett starkt immunförsvar. Vitamin C hjälper till att upprätthålla detta förbättrad skydd mot sjukdomar.

Probiotika

Probiotika hjälper till att upprätthålla en jämn balans av goda bakterier i mag-tarmkanalen. Eftersom sjömän ofta har problem med matsmältningen på grund av deras kostvanor och stressiga miljöer så kan probiotika hjälpa till att reglera matsmältningskanalen. Probiotika förhindrar också utvecklingen av potentiellt skadliga bakterier och hjälper till att förhindra infektioner.

Alger

Alger hjälper till att upprätthålla hälsan i kroppen på flera sätt. En av de mest kända fördelarna med alger är att de innehåller höga nivåer av omega-3 fettsyror. Dessa fettsyror hjälper till att förhindra hjärtsjukdomar, minskar inflammation och ökar immunitet. Alger hjälper också till att reglera tarmkanalen, förhindra matsmältningsproblem och förbättra hälsan för ögonen, huden och håret.

Som sjöman är det viktigt att hålla sig frisk för att vara säker på havet. De nämnda naturprodukter hjälper dig att öka din immunitet, samtidigt som de förbättrar din hela kropps hälsa. Men det är viktigt att konsultera din läkare innan du lagt till någon tillskott till din dagliga kost. Så prova dessa naturliga kosttillskott i dag och börja se skillnaden i din kropps hälsa och säkerhet.