I det svenska hemmet är det vanligt att ha plastväxter hemma som inredning. De kräver ingen uppmärksamhet förutom att de kan dammas av nån gång ibland för att se fina ut. Men det bästa är att ha levande gröna växter inomhus, inte bara är de dekorativa på ett annat sätt, de är även vackra att kolla på. Det finns en rad olika levande växter, allt från kaktus, lättskötta växter och mycket mer.

Grönvaxtriket

Växtriket kan kännas som en djungel med alla olika växter som finns att välja mellan. Men för att kunna hitta rätt växt för hemmet finns allt samlat hos Grönaväxtriket.se. De har allt från alla olika typer av växter, växtauktioner, ovanliga växter ,växttillbehör och egenodlade växter. Folket på Grönaväxtriket hjälper dig med allt, har du frågor kan du fråga de om hjälp genom deras kundservice. Har du kanske skadedjur eller nyttodjur har de rätt tillbehör för att hjälpa dig med det.

Olika typer av växter

Som nämnt innan finns det extremt många olika typer av växter. En populär växt i det svenska hushållet är suckulenter. Suckulenter är lättskötta och tåliga växter, med tanke på att de är så populära i det svenska hushållet är de även ganska trendiga växter. En annan större växt som är snygg att ha i en kruka på golvet är en monstera variegata. Då denna växer mycket är ett bra tips att stötta upp den med växtpinnar för att den ska bli så snygg som möjligt. Monstera-växten tycker även om att växa på andra växter. Både monstreran och och suckelenterna är gröna växter, men är du ute efter mer färg än bara grönt kanske? Monstera växtren tillhör aroids-familjen som är ett familjenamna för olika tropiska växter. Då är begonia-växten mer för dig. Den kommer i många olika färger utom blått, dessa kräver mindre ljus än vissa andra växter och är därför perfekta under vintertid då dagarna är korta och det inte är lika ljust.