Aluminiumplåt är ett vanligt material som ofta används i många olika projekt på grund av dess styrka, vikt och korrosionsbeständighet. Det finns många olika legeringar av aluminiumplåt och alla har unika egenskaper. I det här blogginlägget kommer vi att ge en översikt över de vanligaste legeringarna så att du kan fatta ett välgrundat beslut om vilken legering som är bäst lämpad för ditt nästa projekt.

ENAW1050-legering

Den vanligaste legeringen är ENAW1050 som har god korrosionsbeständighet, svetsbarhet och formbarhet. Detta gör den till ett populärt val för många olika tillämpningar som t.ex. takläggning, HVAC och allmän konstruktion.

ENAW5754-legering

Ett annat populärt alternativ är ENAW5754 som har mycket god korrosionsbeständighet och svetsbarhet. Detta gör den till ett idealiskt val för mer krävande tillämpningar som marina och industriella utomhusmiljöer.

Slutsats

Det finns många olika legeringar av aluminiumplåt på marknaden och var och en har sina egna unika egenskaper. I det här blogginlägget har vi gett en översikt över de två vanligaste legeringarna så att du kan fatta ett välgrundat beslut om vilken legering som är bäst lämpad för ditt nästa projekt. Du hittar aluminiumplåt i olika legeringar på montano.se.