När det gäller att utrusta en produktiv arbetsplats är få saker lika viktiga som att se till att dina anställda har tillgång till bekväma, ergonomiska kontorsstolar. Fördelarna med att investera i ergonomiska stolar för dina anställda är många och väldokumenterade. Att placera dina anställda i stolar som stöder deras hållning och riktar in deras ryggrad på rätt sätt kommer att leda till färre sjukdomsfall, färre missade arbetsdagar och ökad produktivitet. Kort sagt, ergonomiska stolar är en investering som kommer att betala sig rejält för ditt företag i det långa loppet.

Det är viktigt med ergonomiska kontorsstolar

Det finns gott om studier som visar det direkta sambandet mellan ergonomiska hjälpmedel och produktivitet på arbetsplatsen. En sådan studie, som utfördes av American Journal of Epidemiology, visade att arbetstagare som tillbringade mer än sex timmar per dag sittande hade 30 % högre risk att dö inom 15 år än de som satt tre eller färre timmar per dag. Självklart vill inget företag att de anställda ska falla död ner vid sina skrivbord – men även om döden inte är ett omedelbart problem kan obehag leda till en mängd andra problem som påverkar både de anställdas moral och produktivitet.

Dålig hållning och problem med inriktning orsakar muskelspänningar som kan leda till huvudvärk, nacksmärta och karpaltunnelsyndrom. När anställda har ont kan de inte fokusera på sitt arbete – och även om de försöker är det troligt att de gör fel. En studie visade faktiskt att arbetstagare som använde ergonomiska stolar rapporterade att de kände mindre smärta och trötthet och gjorde färre misstag än de som inte använde ergonomiska stolar.

Att investera i en ergonomisk stol är ett enkelt sätt att visa dina anställda att du bryr dig om deras komfort och välbefinnande – och som en extra bonus är det också bra för ditt resultat. Färre sjukdagar innebär färre förlorade arbetstimmar (för att inte tala om lägre sjukförsäkringskostnader), och ökad produktivitet innebär högre vinster. Det är en vinst för alla inblandade!

Ergonomiska kontorsstolar är en klok investering för alla företag som vill skapa en produktiv och hälsosam arbetsmiljö för sina anställda. Genom att vidta åtgärder för att se till att din personal är bekväm och fri från smärta kommer du att skörda frukterna i form av ökad produktivitet och minskade sjukvårdskostnader. Vänta inte – investera i ergonomiska kontorsstolar från ErgoComfort redan idag!