En pool är ett roligt sätt att få både motion och svalka sig under de varmaste sommarmånaderna. Men att anlita ett poolföretag för att sköta allt från grävning till installation kan vara väldigt dyrt och sluta med en sexsiffrig prislapp. Naturligtvis finns det ett alternativ till detta och det är att bygga din egen pool genom att köpa ett poolpaket som du monterar själv. Detta är perfekt för dem som redan är lite händiga och behöver ett roligt projekt till våren.

Här är en steg-för-steg-guide om hur du bygger din egen pool:

  1. Bestäm var du vill ha din pool. Du behöver minst 50 kvadratmeter plan mark som inte ligger för nära träd eller andra strukturer. När du väl har bestämt din plats kan du använda stakar och snören för att skissera formen på din framtida pool.
  2. Gräv ut området innanför din strängkontur ner till ett djup av cirka 2 meter. Detta kan kräva att du hyr en bobcat eller anlitar någon med en sådan om du inte har tillgång till en själv. Se till att gräva bort eventuellt gräs, rötter eller annat skräp från hålet också.
  3. Därefter är det dags att börja bygga väggarna till din framtida pool. Om du använder en metallram monterar du den enligt tillverkarens anvisningar och sänker sedan ner den i hålet. Om du använder block börjar du med att skapa en jämn betongplatta i hålet som de ska vila på och lägger sedan den första raden av block enligt tillverkarens anvisningar.
  4. Nu är du redo för VVS. Installera antingen ovan jord eller under jord enligt lokala byggregler och tillverkarens anvisningar.
  5. Det sista steget är att fylla på! Använd en slang eller få vatten levererat av en lastbil och fyll poolen tills det når ungefär 5 cm under toppen av kanten (kanten runt poolen).
  6. Starta ditt filtersystem och låt det gå i 24 timmar innan du badar, bara för säkerhets skull!

Slutsats

Där har du det! Genom att följa dessa enkla steg kan du bygga din egen oas på bakgården utan att behöva spendera en massa pengar på professionella installationstjänster! Naturligtvis är det inte för alla att bygga sin egen pool – om du inte är säker på dina förmågor eller inte tror att du har tillräckligt med tid, låt proffsen sköta det! Men om du känner dig ambitiös och är redo för ett roligt vårprojekt, så gör ett försök!