Det är inte bara ett bra sätt att umgås, utan det har också många hälsofördelar. När du sänker dig i varmt vatten sänker din hjärtfrekvens och din slagvolym ökar, vilket innebär att hjärtat pumpar mer blod med varje slag. Vattnets hydrostatiska tryck hjälper också till att minska svullnad i lederna och kan till och med bidra till lymfcirkulationen. Låt oss ta en närmare titt på några av de specifika hälsofördelarna med badtunna.

Minskad stress och ångest

En av de vanligaste anledningarna till att människor använder badtunnor är för att koppla av och minska stress. När du badar i en badtunna släpper kroppen ut endorfiner, som är kända som ”feelgood”-kemikalier. Dessa endorfiner kan bidra till att förbättra ditt humör och minska ångest. Om du lider av ångest eller stress kan det hjälpa dig att känna dig mer avslappnad och lugn om du bara tillbringar 20 minuter i en badtunna.

Förbättrad cirkulation

Att dyka ner i varmt vatten kan också bidra till att förbättra cirkulationen. Som vi nämnde tidigare bidrar vattnets hydrostatiska tryck till att förbättra den venösa återföringen från de nedre extremiteterna och bukhålan tillbaka till brösthålan. Detta ökade blodflöde kan bidra till att ge näring åt vävnader och organ, vilket kan öka den allmänna hälsan. Om du har dålig cirkulation eller lider av en skada kan det vara särskilt fördelaktigt att använda ett badtunna.

Bättre sömnkvalitet

Om du har svårt att sova kan det hjälpa dig att sova bättre på natten om du tillbringar tid i en badtunna innan du lägger dig. Att bada i en badtunna höjer kroppstemperaturen och låter den sedan svalna gradvis. Denna temperaturförändring kan bidra till att signalera till din kropp att det är dags att sova, vilket leder till bättre sömnkvalitet. Förutom att hjälpa dig att somna snabbare kan tiden i en badtunna också hjälpa dig att sova längre under hela natten.

Det finns många fördelar som följer med att bada i en badtunna regelbundet. Från att minska stress och ångest till att förbättra cirkulationen och sömnkvaliteten finns det många skäl att göra bad i en badtunna till en del av din nattliga rutin. Om du letar efter ett sätt att förbättra din allmänna hälsa kan du överväga att investera i en badtunna från Vildmarkstunnan idag!