Uteplatser är ett fantastiskt sätt att njuta av utomhuslivet, men ibland kan de kännas lite omoderna. Om du letar efter ett sätt att ge din uteplats en uppdatering utan att spendera för mycket pengar kan du överväga att ersätta ditt träräcke med glas istället. Glasräcken blir alltmer populära på grund av deras moderna utseende och praktiska egenskaper. Men innan du köper ett finns det några saker du bör tänka på.

Det första du måste bestämma dig för är vilken typ av glasräcke du vill ha. Det finns två huvudtyper av glasräcken: ramlösa och inramade. Ramlösa glasräcken är helt och hållet gjorda av glas, utan några ramar av metall eller trä. De ger ett elegant, modernt utseende men kan vara dyrare än sina inramade motsvarigheter. Inramade glasräcken har en metall eller träram runt glaspanelens kant, vilket ger dem ett mer traditionellt utseende. Oavsett vilken stil du väljer ska du se till att den passar in i hemmets övergripande estetik.

Hos Glasbolaget hittar du ett stort utbud av allt du kan tänka dig när det kommer till glasprodukter som fönster, glasvägg och glasräcken. Med nästan 30 års erfarenhet inom detta har dem full koll på vad som är bäst för just din situation och hjälper dig gärna välja ut rätt glasräcken och fönster.